2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

2018. május 22-én megjelent a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) kormányrendelet. Az építésügyben továbbra is több tárca érintett.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely felel az építésügyi szabályozásért és építéshatósági ügyekért, további 17 feladat mellett, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter 23 hatásköre közül az egyik az építésgazdaság.

Az építő szakmát érintő további területek, mint a kulturális örökség védelme, a településfejlesztés és településrendezés, illetve a területrendezés szintén Gulyás Gergely felügyelete alá tartozik majd, míg Palkovics László felel az állami infrastruktúra-beruházásokért, a nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért, a területfejlesztésért, a víziközmű-szolgáltatásért, továbbá a szakképzésért és felnőttképzésért.

Pintér Sándor belügyminiszter hatáskörébe sorolták a településüzemeltetés, a kéményseprő-ipari tevékenység, a vízgazdálkodás felügyeletét, Varga Mihály pénzügyminiszter felel a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért, továbbá a terü-letfejlesztés stratégiai tervezéséért; az agrárminiszter, Nagy István felügyeli az ingatlan-nyilvántartást, és az ő felelősségi körébe tartozik majd a környezetvédelem is. A sportlétesítmény-fejlesztés és gazdálkodás felelőse az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós lesz.

 

Forrás: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk18070.pdf

 

 

Keresés