2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

P1060816A tartós svédacél épület kimondottan azoknak ajánlott, akik hosszú távban gondolkodnak – és melyik vállalkozás nem...?

Manapság egyre elterjedtebb a modern és tartós acélcsarnok használata kisebb és közepes magánvállalkozások beruházási tervei esetén is. Beszélhetünk akár szolgáltató vagy kiszolgáló, kereskedelmi célú épületről, illetve akár magáncélú, családi tervről, az egyes üzemek jellegzetességeit figyelembe vevő szerkezetek állnak rendelkezésre, amelyet hozzáértő mérnökök szabnak a megrendelői igényre.

Ma már kis- és középméretű ipari csarnokok számtalan funkciót kiszolgálhatnak: lehetnek raktárak vagy kisebb gyártóüzemek, egyszerű, hőszigetelés nélküli tárolók, de akár olyan helyek is, mint például az összeszerelő műhelyek, ahol követelmény a temperált, hőszigetelt tető- és falburkolat az emberi tartózkodás miatt.

P1080305A kis- és középvállalkozások („kkv" szektor) épületigényei bizonyos értelemben speciálisabbak, általában több szempontból eltérőek a nagyobb ipari létesítmények igényeinél. Mivel a kis- és középvállalkozások működése, tevékenysége nemcsak az alacsonyabb pénzügyi összforgalmi mutatókban és az alkalmazottak kisebb létszámában jelentkezik, hanem a kisebb hely- és méretigényben is. A kkv vállalkozásokat kiszolgáló épületek mérete rendszerint kisebb, mint a multinacionális vállalatok országos jelentőségű épületkomplexumaié.

A Swedsteel ezekre az elvárásokra fejlesztette ki a kis- és középméretű csarnokait, amelyet előszeretettel használnak a kereskedelmi cégek, kis- és közepes mezőgazdasági termelők, szerelőüzemek és feldolgozó épületek egyaránt.

Főelemek és alaptartozékok egy kézből

A virtuóz homlokzati megjelenés és az egyedi építészeti formák ritkán jelentkeznek igényként kkv csarnok esetében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy inkább a funkcionális, egyszerűbb, gyorsan elkészülő és kivitelezhető, olcsón és egyszerűen szállítható szerkezeti anyagokra és hosszú távon tartós, energiatakarékos megoldásokra van szükség.

P1120928A kkv épületek kiválasztásánál inkább a minőség és a funkcionalitás a lényeges szempont, megjelenése egyszerű, de nagyszerűként jellemezhető. Az épületek tetőformája többnyire nyeregtetős kialakítású, 7–15 fok közötti hajlásszöggel, alapterülete pedig jellemzően 250-1500 négyzetméter között mozog. A főtartó keretállások hosszirányú egymásután sorolásával létrejön az épület.

A kkv csarnokok fő komponensei, elemei – trapézlemezek, tartószerkezeti elemek, szendvicspanelek – önmagukban nem elegendők a komplett burkolati rendszerek, csarnokszerkezetek kivitelezésére. Számos olyan kiegészítő termékre, tartozékra van szükség, amely biztosítja az elvárt műszaki és funkcionális követelményeket.

Ilyen fontos kiegészítők például a kötőelemek, ereszcsatorna elemei, az élhajlított szegélylemezek, csavarok, a tömítő profilok, az építési fóliák, szigetelőcsíkok stb. A Swedsteel egy kézből kínálja a kkv csarnokokhoz ezen kiegészítő termékek teljes választékát a főelemekkel azonos minőségben.

Minőségi alapanyag, hosszú élettartam

Kevés cég engedheti meg magának, hogy egy beruházás esetén ne minőségi megoldást válasszon, és ezzel rövid távon gondolkozva újabb költségeknek tegye ki magát. Éppen ezért egy kisebb, hazai magánvállalkozásnál talán még fontosabb, hogyan használják fel a gyakran szűkös anyagi forrásokat. A hosszú távra tervező cégeknek ezért indokolt, hogy megismerjék a Swedsteel minőségi svédacél csarnokait.

A magyar gyártóüzemben készülő csarnokelemek valamennyi része tűzihorganyzott svédacél alapanyagú. A tűzihorganyzás védi az anyagot az átrozsdásodástól, a korróziótól, így biztosítva az emberöltőnél is hosszabb várható élettartamot. Az alapanyag kiemelkedő minősége ellenére a csarnokok ára megfizethető, hiszen a gyártás a legkorszerűbb, nagymértékben automatizált technológiával történik. A szállítási költségek szintén kedvezően alakulnak nemcsak itthon, hanem a régió szinte bármely országában a hazai gyár elhelyezkedésének köszönhetően.

 

További információ: http://swedsteel-metecno.com/kkv-csarnokok

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240