2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

2 kep KleinteilelagerA ROTO AG idén Stuttgartba invitálta a sajtó képviselőit, ahol hagyományaikhoz híven a piaci környezet elemzése mellett bepillantást engedtek a cég terveibe, ismertették elért eredményeiket és bemutatták a legújabb fejlesztéseiket.

Eredmények

A 2017-es évre a tavalyinál 1-2 százalékkal nagyobb árbevételt prognosztizálnak (630 millió euró). A következő évre a piacok konszolidálódására számítanak, mely jó alapot adhat egy 3-5 százalékos forgalmi növekedésnek.

3 kep Fahrerloser TransportEhhez járul hozzá a cég akvizíciós és a fejlesztési stratégiája is. A ROTO töretlenül folytatja saját finanszírozású akvizícióit, amelyek a minél magasabb szintű vevőkiszolgálást célozzák.

Ilyen felvásárlások voltak az elmúlt időszakban a kínai Union Ltd. vasalat beszállító és a berlini székhelyű Wollenberg GmbH felvásárlása. Ez utóbbi alig 40 munkavállalóval rendelkező vállalkozás, amely többek között az ablakok és ajtók utólagos javítása és karbantartása terén kínál szolgáltatásokat. Ezzel kívánják javítani és bővíteni az adott vállalati struktúrába egyébként csak nehezen integrálható aftersales szolgáltatásokat ügyfeleik, az ablak- és ajtógyártók számára.

Az elmúlt időszak két legjelentősebb beruházása a leinfelden-echterdingeni logisztikai központ modernizálása közel 30 millió euró értékben és a Roto Tető és Szolártechnnológiai üzletág Bad Mergentheim-i innovációs központjának megépítése.

Okos megoldások

Az egyes technológiai megoldások hosszú távú sikerének egyik alappillére lehet az okos rendszerekbe való integrálhatósága, okos telefonokkal történő vezérelhetősége. Ezt felismerve a Roto már mintegy tíz éve kínál okos rendszerekhez megoldásokat.

1 kep EuropalettenlagerEgyúttal felhívták a figyelmet az okos technológiákban rejlő veszélyekre is, mint például a hackertámadások lehetősége, a szoftveralkalmazások hiányosságai (az elavulás következményeként), vagy a háztartási gépek esetében valószínű rendszerhibák.

Ezen kívül megoldatlan a gyártók felelősségének a kérdése, nagy kihívást jelent a szoftverfrissítések garantálása az alkatrész teljes élettartama alatt. Már megfigyelhető a hardverárak gyors csökkenése, és figyelembe kell vennie azt a tényt is, hogy a jövőben a szolgáltatások uralják majd az üzletet. Emellett meg kell említeni a szokatlanul gyorsan változó piacot és az egységes szabványok hiányát. Mindezek várhatóan nyílt szabványokat és platformokat eredményeznek, lehetővé téve a tiszta versenyt, az ágazatokat átfogó együttműködést.

Ráadásul az ablakok és az ajtók nem az intelligens otthoni megoldások mögött húzódó hajtóerők, ezért ezeket adott rendszerbe kell integrálni.

4 kep Roto-E-Tec-DriveA Roto továbbra is bővíti a jövőorientált, intelligens, okosotthon-kompatibilis komponensek kínálatát. Erre jó példák a már sikeres „Safe E Eneo" sorozat elektronikus ajtózárai és a „E-Tec Drive" rejtett elektromos ablakbuktató.

Ez vonatkozik az elektromos hajtások szegmensére is. Az új TiltSafe funkcióval ellátott Roto NX vasalat például betörésbiztos, automatikus éjszakai szellőztetőként is alkalmazható.

Új bukó-nyíló vasalatrendszer

Az új ROTO NX bukó-nyíló vasalatrendszer 2018 elejétől lesz elérhető. „Roto NX" vasalatprogram egyesíti a bevált „NT" sorozat egyes elemeit az új, illetve jelentősen áttervezett alkatrészekkel. A rendszer garantálja az egyszerű és gyors szerelést a nyílászáró gyártása és beépítése során, jelentősen csökkenti a raktározási és a logisztikai költségeket. A vasalat felhasználása is megbízhatóbb, mivel már alapkivitelben is nagyobb teherbírást tesz lehetővé.

A rendszer előnye a könnyű kezelhetőség, a tartós működőképesség, javítja a lakáskomfortot, például az optimalizált szellőztetési tulajdonságok és az épületautomatizálási rendszerekbe való integrálás révén.

Az elegáns takaróknak, az esztétikus porszórásnak és az ollókar által takart csavarozásnak köszönhetően a termék letisztultan modern. A megnövelt teherbírással korszerű térkialakítás válik lehetővé nagy üvegfelületekkel.

A „Roto NX" program keretén belül többek között megújulnak a fa, illetve műanyag nyílászárókhoz alkalmazható pántoldalak. Az új pántoldalak (T – fa; P – műanyag) nagyobb teherbírással (például műanyag pántoldal esetén 130 kg, illetve 150 kg szárnytömeg), azonos furatképpel, integrált résszellőztetéssel és az ollónál rejtett csavarozással rendelkeznek.

5 kep HDM GetriebeBevezetik a „TiltSafe" elnevezésű vasalatösszeállítást, amely az RC 2 biztonsági fokozatnak megfelelő betörésgátlást biztosít buktatott ablak esetén is.

Az új „Szárnyperemrúdzár Plus" egyrészes tolórúdja a karral azonos irányban mozog. Ebből következően egységes a záródarabok pozíciója az aktív és a passzív szárnyon, így elhelyezésükhöz azonos sablont lehet használni. Mivel az emelőkar nyitott állásban majdnem eléri a 180°-ot, így a kényelmesebb kezelés mellett a sérülésveszély is csökken.

Az „EasyMix" rendszer csavar nélküli szerelést tesz lehetővé, mivel az előlap és a zártest/cilinderzártest összepattintva könnyedén és gyorsan összekapcsolható.

 

Tetőablak -újdonságok

6a kep Roto R8-Quadro-an-Kran6b kep Roto Tragehilfe-im-Einsatz

Designo R8 Quadro a Designo R8 tetőablak továbbfejlesztése. A Roto által kifejlesztett új kézi és darus mozgatást segítő eszköz nagyobb biztonságot nyújt az összeszerelés során, lehetővé teszi a könnyebb kezelhetőséget az építkezésen. Az új típusú, kettős hőszigetelő üvegezés, laminált biztonsági üveggel a belső oldalon, csúcsminőséget jelent az energiahatékonyság terén.

7 kep Roto Rolladen RotoQ geschlossenA másik újdonság, hogy a nemrégiben bevezetett RotoQ ablakhoz kidolgoztak egy külső redőnyt, amely belülről mindössze 15 perc alatt könnyen telepíthető, és megbízható védelmet nyújt a hő és a hideg ellen, valamint kiegészítő betörésvédelmi funkciót is ellát.

 

FT

 

 

 

Keresés