2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

talicska-webA nyár nemcsak a pihenésről, a kirándulásról szól, sokak számára ez a lakásvásárlás vagy éppen a nagyobb felújítások ideje. A Hörmann Hungária szakembere összegyűjtött néhány hasznos tippet, amelyek segítenek a megfelelő garázskapu kiválasztásánál, vásárlásánál.

A garázskapu egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk, éppen ezért fontos, hogy ne kapkodjunk, alaposan tervezzük meg a vásárlást, az ár mellett a minőség legyen a mérce, és mindenképpen kérjünk megbízható szakmai segítséget. Egy garázskapu befolyásolja többek közt az otthonunk biztonságát, a házunk esztétikáját és a kiadásainkat. A kínálat széles, előbb-utóbb mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, de van néhány olyan szempont, amelyre figyelnünk kell.

fenysorompo labda-webTERVEZÉS

Az első lépés a tervezés. Pontosan fel kell mérnünk, hogy mekkora helyre, milyen ajtónyílásba szánjuk a garázskaput. A méretek alapján kiderül, hogy szabványméretre van-e szükségünk, vagy egyedi kaput kell gyártatnunk. Új házak építésénél az automata garázskapu ma már alapfelszereltségnek számít, itt is többféle típus közül lehet választani.

KAPUTÍPUSOK

A piacon jelenleg a két legelterjedtebb kapu a szekcionált és a billenő. A szekcionált kapuk helytakarékosak, akár közvetlenül a járda elé is beépíthetők. A billenő kapuk inkább az udvari garázsokhoz ajánlottak, íves kapunyílásba nem szerelhetők be. Vagyonvédelem szempontjából mindegy, hogy melyik típus mellett döntünk. A szekcionált kapuk esetében a betörőknek csekély esélyük van. A feltolásvédelem akkor is védi garázsunkat, ha éppen áramszünet van. Kézi működtetésű billenő garázskapuknál az úgynevezett forgónyelves reteszelés biztosítja a védelmet.

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS ÉS BIZTONSÁG

Thermoframe1-webHőszigetelés tekintetében azt kell néznünk, hogy a garázs a lakáshoz tartozik-e, vagy különálló épületben található. Amennyiben az otthon szerves része, akkor a hőszigetelt szekcionált kapu a javasolt, mivel ez a típus hatékonyabban őrzi a meleget. Különálló, nem fűtött helyiséghez a billenő kapu ajánlott. Ezek gyárilag nem szigeteltek, utólagos szigetelésük megoldható, de nem olcsó.

Ami a biztonságot illeti, mindkét típusnál találunk olyan kaput, amelyik minden biztonsági követelménynek megfelel. Vásárlás előtt ajánlott kipróbálni az ujjbecsípődés elleni védelmet!

BESZERELÉS

Ha már kiválasztottuk a kaput, akkor a beszerelés jelenti a következő kihívást. Mivel ez a művelet akár a kapu árának 20 százalékát is elérheti, sokan mellőzik a szakember segítségét. Mivel a beszerelés milliméteres pontosságot, rutint igényel, mindenképpen szükséges a szakember, ezen a tételen ne spóroljunk!

STOo350W-webESZTÉTIKUS MEGJELENÉS, TÁVIRÁNYÍTÁS

A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha garázskapunk és a bejárati ajtónk összhangban vannak egymással. A Hörmann kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle színből lehet választani.

Ma már a garázskapuknak nem csak egyszerűen szépnek, és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi kihívásoknak is. Ezt felismerve a Hörmann cégcsoport új terméket vezetett be a piacra BiSecur Gateway néven. Az egység a különböző garázskapu, illetve kertkapu meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit az otthonunk irányításában. Ma már nem utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez az új Gateway rendszer tökéletesen illeszkedik.

 

További információk a Hörmann termékeiről: www.hormann.hu

 

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240