2018. december 13., csütörtök

hoerman PortaMatic teaser-webA Hörmann PortaMatic ajtónyitó alapja egy olyan technika, amellyel egészen egyszerűen, kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon lehet nyitni, illetve csukni a fa és acél beltéri ajtókat. A PortaMatic ajtómeghajtás nemcsak számos funkciója és beállítási lehetősége miatt előnyös, de az áramfogyasztása is minimális. Az ajtómeghajtó az idős és mozgáskorlátozott, vagy éppen a babakocsival közlekedők számára is segítség a mindennapokban.

A biztonság és a kényelem elválaszthatatlan kombináció a Hörmann-nál. A PortaMatic meghajtás egy újabb innovációnk, amelynek köszönhetően az akadálymentes otthon nem luxus, bárki számára elérhető. A meghajtás az ajtókat lágy indítás és lassított stop funkcióval nyitja és csukja, ezáltal nagyon halk. Az ajtómozgatásokhoz csekély erő szükséges, és ez nagyfokú biztonságot is jelent. Már az ajtó könnyű érintése is azonnal megállítja a mozgást. Összességében a PortaMatic által biztosított magas szintű komfort már az első használat során tapasztalható" – összegezte Szujó László, a Hörmann magyarországi ügyvezető igazgatója a PortaMatic előnyeit.

ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

Ajtómérettől függően alkalmas fa- és acélajtókhoz, szerelése is nagyon egyszerű. A meghajtást az ajtó fölé, vagy a tokra kell rögzíteni. A csúszósín egyszerűen az ajtólapra ragasztható, szükség esetén pedig nyomtalanul eltávolítható. Ez különösen bérelt lakások, vagy sík üvegajtók esetén előnyös. A PortaMatic egész egyszerűen egy dugaszos aljzathoz csatlakozik, annak érdekében, hogy ez zökkenőmentes legyen, a Hörmann a meghajtásokat 3 méter hosszú vezetékkel szállítja.

JÓL HASZNÁLHATÓ FUNKCIÓK

hoermann portamatic USP-webAmellett, hogy vonzó az ára, az ajtómeghajtás több, jól használható funkcióval is rendelkezik. Ilyen például az integrált LED-világítás, amely megvilágítja az utat és hangjelzés figyelmeztet a hamarosan bekövetkező ajtómozgásra. Az integrált világítás ebben a formában csak a Hörmann-nál elérhető. Segítséget nyújt a biztonságos felkeléshez és az ágyba való visszatéréshez akár az éjszaka közepén. Kiválasztható, hogy a lámpa felfelé vagy lefelé világítson, de az is beállítható, hogy az ajtók egy előre rögzített időben részlegesen vagy akár teljesen nyitva maradjanak. Az éjszakai tájékozódáshoz a tartós üzem használható.

MAXIMÁLIS KÉNYELEM

hoermann portamatic altersgerecht-webA PortaMatic a modern otthonokban is kényelmes megoldásként szolgálhat. Babakocsival, nehéz bevásárlótáskákkal a kézben az automata működésű ajtók nagy könnyebbséget jelentenek, ha azok ugyanazzal a rádiós kéziadóval nyithatók, amellyel a garázs- vagy az udvari kapu is működik. A PortaMatic esetében ez is megoldott, itt is a Hörmann által kifej-lesztett BiSecur rádiós technikát alkalmazzák, akárcsak a házbejárati ajtóknál, illetve garázs- és udvari kapuknál, valamint további elektromos eszközök vagy a megvilágítás működtetésénél. Mindezek tehát egyetlenegy kéziadó, fali nyomógomb vagy az okostelefonhoz és táblagéphez fejlesztett BiSecur APP segítségével működtethetők.

Az energiatakarékos alkatrészeknek és a LED világításnak köszönhetően a PortaMatic áramfogyasztása évi 500 forint alatt marad (napi 5 ajtómozgatás nyitás/csukás esetén, tartósvilágítás nélkül, 40 Ft/kwh-s áramdíjjal számolva.) A funkciók kombinálása szintén lehetséges. A kéziadó vagy a rádiós nyomógomb segítségével akár 4 funkció is vezérelhető. Így a háztartásban élő összes személy egyedileg, saját igényeinek és szükségleteinek megfelelően használhatja a meghajtást automata, félautomata, impulzusos, ajtócsukó vagy éppen kombi üzemmódban. A PortaMatic irodaházakban is ideális megoldás, mert a működtetéséhez nem szükséges kilincset vagy nyomógombot érinteni.

hoermann portamatic komfortabel-webA Német Gerontotechnológiai Társaság eddig egyetlen ajtómeghajtásként a PortaMaticot vizsgálta be és hagyta jóvá. Az értékelés az alapján zajlott, hogy az 50 év fölöttiek elvárásainak mennyiben felel meg az ajtómeghajtás a kényelem, a minőség és az esztétika tekintetében.

A technológia nemcsak innovatív, hanem ízlésesen csomagolt is. A Hörmann rádiós kezelőelemek különböző kivitelekben és elegáns dizájnnal kaphatók. Természetesen az összes kezelőelem magában rejti az innovatív Hörmann BiSecur rádiós technológiát, amely a jelátvitelt különösen biztonságossá teszi.

 hormann-logo-web

További információ a Hörmann termékeiről: www.hormann.hu

 

 

Keresés