2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Czetenyi-webMegrendült szívvel tudatjuk, hogy Dr. Czétényi Piroska, 2014. június 3-án váratlanul csendesen elhunyt. A Magyar Építész Kamara Műemlékvédelmi és Restaurátori Tagozatának elnöke, a Budapesti Műemléki Felügyelőség egykori vezetője, a Budapesti Városvédő Egyesület egyik alapítója, nem utolsósorban lapunk szerkesztőbizottsági tagja nem csupán kollégánk, de – talán elmondhatjuk – barátunk is volt.

Lelkesedése, szakmai hitele, elkötelezettsége, tudása, csendes derűje pótolhatatlanul hiányozni fog.

Halálhíre váratlanul ért mindannyiunkat, hiszen Piroska nem a nyugdíjasok hétköznapjait élte, aktív maradt, igyekezett részt venni mindenben, amivel épített örökségünk védelmét szolgálhatta. Nem régen még utcai demonstráción vettünk részt vele együtt, ahol a Bécsi utca és budapesti városkép megőrzése érdekében emelt szót, rendszeresen publikált lapunkban is, véleményét kikérték a műemlékvédelmi és építészkollégák, városvédő társai.

Számos érdemét sorolhatnánk még, kitüntetéseit, melyeket a magyar műemlékvédelmi kultúra területén kifejtett eredményes munkásságáért kapott, mint például a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Dr. Gerő László-díja vagy 2010-ben a Forster Gyula-díj.

Emlékét megőrizzük.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240