2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Új homlokzatburkolati rendszerek

Ruukki-Energy-PanelA Ruukki panelrendszerrel burkolt épületek most különleges, személyre szabott homlokzatot kaphatnak. A két új homlokzatburkolati rendszer egyesíti az építészetileg kívánt megjelenést az energiahatékonyság öko- és gazdaságossági szempontjaival.

Az új termékek segítségével egy energiahatékony és egyedi megjelenésű épület kivitelezése válik lehetővé kedvező áron, kiváló minőségben. A befektetők és tulajdonosok egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy telephelyük megjelenése tükrözze a cég termékeit, értékeit és kultúráját. A rendkívül népszerű Ruukki® Energy panelekkel készült épületek energetikailag hatékonyak, de gyakran nagyon egyformán festenek. Ezért a Ruukki most olyan energiahatékony megoldást kínál ügyfelei számára, mely által egyedivé tehetők a homlokzatok. A figyelemre méltó megjelenés mellett a Ruukki® Energy panelekkel készült külső falak légzáróak, miáltal nő az épület energiahatékonysága.

RUUKKI FORMA™ – SZÉLESKÖRŰ SZÍN-, FORMA- ÉS ANYAGVÁLASZTÉK

A Ruukki FormaTM lehetővé teszi a Ruukki termékcsalád meglévő homlokzatburkolati elemeinek felszerelését a panelrendszer felszínére. Egyesíti a Ruukki® Energy panelrendszert a homlokzatburkolati rendszerrel, így alkotva egy teljes falrendszert.

Ruukki-Forma-TM-web

A Ruukki FormaTM csomag nemcsak az Energy paneleket, a kiegészítőket és számos burkolati elemet, hanem tervezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat és energetikai szimulációt is tartalmaz. A Ruukki Forma™ kiváló légzárást és hőszigetelést biztosítva növeli az épület energiahatékonyságát, és számos lehetőséget kínál egy megnyerő külsejű homlokzat kialakítására.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Ruukki FormaTM kiváló műszaki jellemzőit érdemes néhány mondatban összefoglalni:

  • A tűzvédelmi és hőtechnikai követelményeket teljesítő panel betervezésével megfelelő hőszigetelésű és tűzzel szemben ellenálló fal fogja határolni az épületet.
  • A rendszert tartalmazó Ruukki® Energy panel fokozott légzárást is biztosít, jelentősen csökkentve az üzemeltetési (hűtés, fűtés) költségeket. Ezzel egyidejűleg a kisebb energiafelhasználás kevésbé terheli környezetünket.
  • Kiemelten fontos, hogy a rendszer a panel és a burkolat közötti függőleges omega váz következtében kiszellőztetett lesz! A szendvicspaneles burkolatok esetén a külső fegyverzetlemez felmelegedése sötétebb színek esetén nagyobb alakváltozási és hő technikai problémákat okozhat. A rendszer használatával a napsugárzás hatására csak a külső burkolat melegszik fel, de a mögötte lévő légrés miatt az is csak jóval kisebb mértékben. Így a szendvicspanel külső lemeze nem forrósodik fel, jelentősen csökkentve a deformációt és a hősugárzási jelenséget.
  • A falszerkezet külső megjelenése teljesen egyedivé varázsolható a Ruukki homlokzati paletta segítségével. Legyen szó tálcás burkolatról (Liberta); sávos burkolatról, (Lamella) vagy design profi lokról.

ALTERNATÍV MEGOLDÁSOKKAL VALÓ ÖSSZEHASONLÍTÁS

forma-2-web

  • Az egyedi burkolat háttere lehet monolit falszerkezet (tégla, vasbeton stb.). Értelemszerűen ezen megoldások a könnyűszerkezetes panelfalhoz képest lassabban kivitelezhetők, több szakma jelenlétét kívánják az építés helyszínén. Emellett a fal toleranciája is nagyobb lesz.
  • Az egyedi burkolattal ellátott C kazettás fal a Ruukki Forma™ elődjének is tekinthető. A Ruukki® Energy paneles háttérszerkezet kiküszöböli elődje hiányosságait, gyenge pontjait. Gondoljunk csak a C kazettás fal hőhidasságára, a légtömörség megoldásának nehézségeire, a szerelési többletmunka igényre.

 

RUUKKI EXPRESSION™ – CSAK A KÉPZELET SZAB HATÁRT

A Ruukki Expression™ a homlokzatra történő grafikai elemek vagy fényképek megjelenítését teszi lehetővé. Az Expression™ segítségével céglogók helyezhetők el vagy fénykép minőségben fejezheti ki a cég tevékenységét, reklámját az épület falain. Az egyedi megjelenést lehetővé tevő fóliázott paneleket csúcsminőségben, gyári körülmények között állítják elő. A Ruukki Expression™ csomag Energy paneleket, kiegészítő elemeket és nyomtatható fóliákat, valamint a tervezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat és energetikai szimulációt tartalmaz.

Ruukki-Expression-TM-web

A Ruukki Expression™ végtelen lehetőséget kínál az építészek kreativitásának kifejezésére, illetve a tulajdonosi igények szerinti kialakításra.

KÖNNYEN ÉS GYORSAN FELSZERELHETŐ HOMLOKZATBURKOLATI RENDSZEREK

A Ruukki Forma™ szerelése két lépésben történik. Először a hátszerkezetet szerelik fel, mely azonnali védelmet nyújt az időjárással szemben, valamint szigeteli az épületet. Így a belső munkálatok is rögtön elkezdődhetnek, minimalizálva az építési időt. A második lépés a külső, végleges burkolat felszerelése. A Ruukki Expression™ esetében a fóliák a gyártás során a panelekre kerülnek, nem lassítva a kivitelezési folyamatot.

MEGVÁLTOZTATHATÓAK-E A GRAFIKÁK, HA AZ ÉPÜLET ÚJ TULAJDONBA KERÜL?

A Ruukki Forma™ és Expression™ használatával könnyen lehet az épület megjelenésén változtatni. A cég név- vagy logóváltoztatása esetén a fóliák a helyszínen is kicserélhetőek. Hasonlóképp, a Ruukki Forma™ burkolat is megváltoztatható anélkül, hogy az épület működését megzavarná.

RUUKKI LOGO BRANDCLAUSE-kicsiwww.ruukki.hu

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240