2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Messersi-forgo-kotro-webAz építőipari gépek és eszközök forgalmazásával, bérbeadásával, javításával foglalkozó cég 1972-től van jelen a magyar piacon. Kiemelten hasznos gépeiket mutatjuk be, melyek nagy segítséget nyújtanak az építőipari cégek munkájában.

A Turbosol Kft. 100 százalékban magyar tulajdonú cég. A piac igényei szükségessé tették több prémium gépgyártó kizárólagos képviseletét, így jelenleg 16 európai gyár termékeit értékesítik kis- és nagykereskedelmi szinten. A széles termékskálából villantunk fel néhány kiemelkedő terméket.

Barikell-8-120-webBETONSIMÍTÓ GÉPCSALÁD

Barikell prémiumkategóriás duplatárcsás, helikopter rendszerű betonsimítógépek aljzatbetonok, ipari padlók simításánál, glettelésénél alkalmazhatóak családi házaktól egészen az ipari csarnokokig. Ezekkel a forgótárcsás betonsimító gépekkel akár tükörbeton felület is készíthető, amely tömör és egyenletes minőségű, ezáltal a drága padlókiegyenlítő anyagok szükségtelenné válnak. A gép használatával a felületkeményítő anyagok is bedolgozhatók (kopórétegek, színező rétegek).

TURBOSOL GÉPCSALÁD

Turbosol-transmat-27-45-webA beton-habarcstechnológiai gépek amelyekkel a vakolás (zsákos és hagyományos mészhabarcs), injektálás, estrich betonozás szerkezeti betontovábbítás, betonszórás, fugázás gond nélkül megoldható a felhasználó igénye szerint.

A Turbosol gyártómű egy kiemelt tagja a TM 27.45 esztrich és szerkezeti betonkeverő és továbbító gép.

Óránként akár 4 m³ (0–24 mm) szemcseméretű anyag megkeverésére és szállítására is alkalmas gép, amely nagy teljesítményű csavarkompresszorának (4500 l/perc, amely használható külön levegős eszközök részére is) segítségével 60 méter magasba és 140 méter távolra is képes eljuttatni a megkevert anyagot. A gép rendelhető közúton vontatható kivitelben, számtalan opcióval.

Turbosol-betonmaster-webA Turbosol gépek új tagja a Turbosol Betonmaster Plus mixer betontovábbító szivattyú, amellyel akár óránkénti 30 m3 mixerbeton is pumpálható. A gép előnye a méretében rejlik, hiszen kisebb területű építkezésnél is előnyös választás lehet. A gép használható betonszóró szivattyúként is egy különálló csavarkompresszor és egy speciális betonszóró fej hozzáadásával. Alkalmazható nagyobb építkezéseknél tartalék betonszivattyúként.

EDILGRAPPA GÉPCSALÁD

Edilgrappa-MU-22-webA világ vezető vasvágó, hajlító, lyukasztó és egyéb felhasználásra alkalmas gépgyártója. Az Edilgrappa cég egyik legkeresettebb tagja az MU 26-os, amely képes a 26 mm átmérőjű köracélt gyorsan, roncsolás nélkül elvágni 32 tonnás, hidraulikus nyomóereje segítségével, mindezt egy 11,5 kg tömegű géptesttel. A termékcsalád számos nehéz feladatra kínál megoldást, de akár egyedi igényekhez is igazodik.

 

Sima-Combi-asztali-vagogep-webASZTALI VASVÁGÓ ÉS HAJLÍTÓGÉP

Fontos megemlíteni termékpalettánk egyik legkeresettebb tagját, amely sokoldalúságának és jó minőségének köszönheti hírnevét, a Sima Combiasztali vasvágó és hajlítógép. Megnövelt hatékonyságú kombi vágó és hajlító gépek alkalmasak betonacélok gyors méretre vágására, alakításra, darabolásra. A gépek vágóélei porkohászati úton előállított kemény fénylapkákból készültek, amelyek jó kopásállósággal rendelkeznek, így biztosítva a hosszú élettartamot. A gyártó törekedett a könnyű kezelhetőségre, így a gép kezelési módja gyorsan elsajátítható. A vágógép sokoldalúságának és gyorsaságának köszönhetően költséghatékony.

Sima-combi-asztali-vagogep2-web

Fiori-260-cbv-webÖNJÁRÓ BETONKEVERŐK

A Fiori önjáró betonkeverő család legsikeresebb tagja: a DB260CBV, mellyel gyorsabbá tehetjük a betonozási munkálatokat építkezéseken belül mozgékonyságának és sokoldalúságának köszönhetően. A DB260CBV saját rakodókanalával lehetővé teszi az óránkénti akár a 4-5 keverési ciklust is. A keverési minőséget a beépített mérőrendszer szabályozza, így készíthető a géppel minősített beton a beprogramozott receptúra szerint. Az anyag kiadagolását elősegíti a 180°-ban forgatható dobtartó szerkezet és a forgatható anyagkiömlő csúszda is, illetve az egymástól függetlenül kormányozható első és hátsó felfüggesztés is. Nehéz terepekre való bejutást az összkerékhajtás könnyíti meg.

Messersii-Sl45-webÚj termékcsoportunk, a minikotrók és a minirakodók legjobb ár-érték arányú tagja: a MESSERSI SL45 mini rakodó. A meghajtását egymástól független 4 bolygóműves hidromotor végzi, amelynek egy Kubota V 2203 motor szolgáltat megfelelő olajellátást. A gép 2300 kg-os tömegét tekintve a mini rakodók közepes osztályába sorolható, súlyának egynegyedét képes felemelni és mozgatni. A rakodó csatlakoztatható eszközeivel válik igazán nélkülözhetetlenné.

 

Polieri-Tech-250-webA már 15 éve forgalmazott Polieri Tech betonkeverő gépcsalád középső tagja, a Tech 250 ipari kivitelű betonkeverő hosszú élettartamának és alacsony karbantartási költségeinek köszönheti jó hírnevét. A termék érdekessége az öntartó hajtómű, amely terhelt, illetve terheletlen állapotban is megtartja a beállított szögben a keverődobot anélkül, hogy elmozdulna. Szerkezeti felépítése nagyon időtálló és strapabíró, meghajtása egyfázisú villanymotorral történik, amely leegyszerűsíti a felhasználást. Karbantartása nem igényel sok időt, csupán szükséges zsírzási pontok ellenőrzését. A gépek 230V egyfázisú kivitelűek.

BLASTRAC

Blasztrac-gepcsalad-webAz igények nyomán a cég bővítette profilját a beton utólagos megmunkálására alkalmas gépekkel, amelyeket a nagy múlttal rendelkező Holland Blastrac cég gyárt.

A Blastrac gépek működésük tekintetében 3 fő csoportba sorolhatóak:

1. Ipari csiszoló és polírozó gépek: elérhetőek 125–780 mm-es átmérőig, így munkateljesítmény tekintetében a gépek széles skálája elérhető. Ezek a gépek lehetővé teszik műgyanta és egyéb bevonatok eltávolítását betonfelületekről, illetve a felület egyenetlenségeinek utólagos javítását. A polírozó gépekkel fényes dekorbeton felületek is készíthetők. A rendszer zártnak tekinthető a velük kompatibilis porelszívó gépekkel, így a légtérbe nem áramlik ki egészségre ártalmas por.

2. Ipari maró gépek: teljesítményük szerint 70 m2/óra teljesítménytől 5400 m2/óráig tudunk ajánlani partnereinknek marógépeket, amelyek alkalmasak beton kő és aszfalt felületek marásához is. A pormentesség a csatlakoztatható zárt rendszerű porelszívó rendszerével megoldható. A gépek rendelhetőek elektromos és dízel vagy benzines motorral is típustól függően.

Szemcseszoro-web3. Ipari szemcseszóró gépek: talán az egyik legismertebb kategória az utólagos felület megmunkálások terén. Ebben a kategóriában további két típust különböztetünk meg:

a) Beton-, kő-, aszfaltfelületektisztítására alkalmas szemcseszóró gépeket 12 m2/óra teljesítménytől egészen 3000 m2/óra teljesítményig. Ezek a gépek lehetővé teszik felületek tisztítását, érdesítését vagy felületi bevonatok előtti előkészítését. A legnagyobb szemcseszóró rendszer teherautóra szerelhető így alkalmas autó utakon érdesítési vagy bevonat eltávolítási munkák elvégzésére, de repterek kifutó pályájáról való gumi maradványok eltávolítására is használatos.

b) Fém felületektisztítására alkalmas szemcseszóró gépeket (függesztett) vertikális és horizontális kivitelben tudunk kínálni ügyfeleink részére. A horizontális szemcseszóró gépek hídpályák, hajók illetve ipari tároló tartályok fém felületeinek bevonat, korrózió eltávolítására vagy felületeinek tisztítására alkalmasak. A vertikális szemcseszóró gépek függesztve távirányítással függőleges fém felületek tisztítási munkálataira lettek kifejlesztve.

A Blastrac ipari porelszívó gépek különböző gépekhez csatlakoztatva segítik elő a pormentes munkavégzést. Rövid határidővel rendelhetők. A gépek vizes és száraz anyagok elszívását is lehetővé teszik automata vagy kézi filter tisztítása mellett.

messersi-roboklin-napelem-webNAPELEMTELEPEK TISZTÍTÁSÁHOZ

A Messersi Roboklin 25 kifejezetten napelemtelepek nehezen megközelíthető kollektorainak tisztítására kifejlesztett gép, amely a gumilánctalpas kivitelének köszönhetően mostoha terepviszonyok között is képes jó munkát végezni. Háromféle tisztítófej csatlakoztatható a géphez, illetve egyéb kiegészítőkkel is felszerelhető (fűnyíró berendezés, tolólap, billenthető rakodó felület). Teljesítménye óránként 3000 m2, víztartálya 2400 liter. A mosófejben lévő szenzorok megakadályozzák a napkollektorok sérülését, így a tisztítási folyamat félautomata.

Tóth Richárd
www.turbosol.hu

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240