2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az energiaárak hosszabb távon várható növekedése, a vállalatok és az intézmények hatékonyabb működése iránti igény, valamint a szigorodó környezetvédelmi szabályozások arra késztetik a vezetőket, hogy látványosan csökkentsék energiafogyasztásukat, illetve az ehhez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét, valamint költségeiket. E célok eléréséhez nyújt támogatást a T-Systems Magyarország Optimál Energiamenedzsment megoldása és szolgáltatása.

A T-Systems Magyarország Zrt. egyik legfontosabb küldetésévé vált, hogy az energiahatékonyság növelését és ezáltal a zöld jövőhöz való hozzájárulás lehetőségét saját működését érintően és az ügyfelei számára egyaránt biztosítsa. A cég olyan saját fejlesztésű, univerzális energiafelügyeleti rendszert és komplex szolgáltatást kínál, amelynek célja az energiafelhasználás folyamatos kontrolljának megteremtése, a megtakarítási potenciálok feltárása és ezen keresztül az energiahatékonyság növelése, valamint a költségek több lépcsőben történő csökkentése.

ENERGIAHATÉKONY VÁLLALAT

A T-Systems Magyarország elsők között a saját adatközpontjában, az informatikai és távközlési szektor egyik legnagyobb energiafogyasztójánál valósította meg energiahatékonysági programját, amelynek köszönhetően a magyarországi Virtuális Erőmű Program keretében megkapta az „Energiahatékony Vállalat" elismerést. A díjjal azt honorálták, hogy az adatközpont az eddigi lépeseknek köszönhetően mintegy 1 millió kWh, azaz 500 háztartás energiafogyasztásával egyenértékű energiát takarít meg évente. Az adatközpont energetikai fejlesztése 2010 óta egységes, auditált keretrendszerben történik.

ENERGIAMENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁS

A T-Systems Magyarország ügyfelei számára is ezt az – egyik legnagyobb telephelyén már bizonyított – Optimál Energiamenedzsment rendszert és szakértői energiakontroll-szolgáltatást nyújtja, amellyel az üzemeltetők környezettudatosan, költség- és energiahatékony módon működtethetik vállalataikat, intézményeiket.

Az Energiamenedzsment Szolgáltatás része a fogyasztói szakaszon, a vállalatok, az ipari létesítmények, illetve intézmények telephelyein belül történő energia- és vízfelhasználás mérése, az információk gyűjtése, elemzése, valamint komplex energetikai koncepció kidolgozása. A koncepció részeként javasolt a technológiai audit elvégzése, valamint az ISO 50001-es egységes energiairányítási rendszer kidolgozása és bevezetése.

Az audit és az irányítási rendszer kidolgozásának eredményeképpen meghatározhatjuk:

  • milyen belső működésfejlesztéshez kapcsolódó lépéseket szükséges megtenni;
  • mely fogyasztási pontokat szükséges mérni és/vagy szabályozni;
  • a veszteségforrások feltáráshoz kapcsolódó számításokból pedig pontosan ismertté válik, hogy milyen szabályozási előírásokkal, technológiai beruházásokkal mekkora kWh-ban, m³-ben, Joule-ban, illetve forintban meghatározott megtakarításokat érhetünk el.

Ezen ismeretek birtokában pontosan meghatározott módszertan segítségével, az ügyfél bevonásával priorizálható, hogy milyen technológiai beruházások járulnak hozzá az energiahatékonyság üzleti szempontból is gazdaságos, megtérüléssel biztosított növeléséhez.

T-Systems-kicsiAz így kidolgozott egységes, auditált keretrendszer részeként a következő javasolt lépés az épületvezérlő (Facility Management System – FMS) rendszer kialakítása, vagy a meglévő rendszer és a mérőrendszerek integrálása, amelyet a T-Systems Magyarország kiegészít az audit során meghatározott mérésekhez, szabályozásokhoz szükséges megoldásokkal. Ezáltal – a rendszerintegráción keresztül – lehetővé válik, hogy az ügyfél ingatlanjainak, telephelyeinek energiafelhasználását egyetlen felületről tudják mérni és menedzselni, valamint a különböző erősáramú, gépészkarbantartó stb. vállalkozók számára ezen a központi rendszeren keresztül is lehetővé válik az üzemeltetői és karbantartási feladatok komplex menedzselése és az esetleges hibák követése, naplózása az elhárításig követhető.

Az Optimál Energiamenedzsment célja tehát, hogy a következő lépések mentén biztosítsa az ügyfél energetikai politikájában megfogalmazott célok elérését:

  • teljes körű felmérés;
  • elemzés és koncepció;
  • beruházási költségszámítás;
  • éves megtakarítás;
  • megtérülés;
  • megalapozott döntések az energiahatékonyság növeléséhez.

T-Systems-logo-kicsiTovábbi információ:
T-Systems Magyarország Zrt. - 1117 Budapest, Budafoki út 56., e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.t-systems.hu 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240